Ditt öde

Jag är en fiktion av ljuset i min skugga. Jag är ett synligt spöke bland osynliga människor, och därför är jag gömd. Utan den kalla metallbrickan mot mitt bröst, saknar jag identitet. Men vem är jag? Ett noggrant utvalt namn bland det vita yttre eller symbol som skildrar och binder våra djupaste funderingar kring det paranormala? Du väljer.

Utan identitet vet ingen vem du är. Saknar du namn, saknar du värderingar. Utgå ifrån att vara någon annan, någon bättre, och du blir själv motsatsen. En symbol kan åstadkomma skräck, smärta och dra i genomskinliga trådar för att komma åt och styra dig emotionellt. Väl kontrollerad av det bättre vetandet saknar du fruktan, medkänsla, lugn - känslor i allmänhet. Är du under kontroll eller leker du symbol?

En person visar sitt sanna jag vid obekväma positioner och omständigheter, såsom hot. Be om nåd och gråta ut flera år av inspärrade känslor för att på ett sorgligt vis sammanfatta hur mycket man fruktar döden, eller borra ner foten i den kalla leran för att stå upp, likt en patriot för sitt land med flagga högt upp i skyn, och välkomna det öde man tilldelas.

Ringen

Nytänkande och kreativ - jo, tjena.

En ring har ingen början och inget slut. Men ändå tycks allt börja med en liten gest som utvecklas till något bra och vackert. Slutet innebär vad det bokstavligt talat står för. En ring kan dela glädje, sorg och avundsjuka mer än något annat föremål i världen. Mer än ett renat sinne på oss individer. Mer än superdatorerna som Försvarets Radioanstalt skall använda sig utav. Tusentals sidor med genomtänkta ord ifrån mig räcker inte heller långt, tyvärr.

Ringen symboliserar allt mellan himmel och jord, trots att den inte binder samman något alls med dess ihålighet. Långa, korta, vackra, hemska och fantasifyllda historier ligger bakom dess mörka skugga och ändå kan man köpa ett sådant föremål för pengar. Om historien börjar bra, avslutas den dåligt eller tvärtom. Om historien saknar våld, så kommer allt i slutet.

En ring har två ändar, en positiv sida och en gömd berättelse.

Jag har ingen ring, men detta var min historia.

RSS 2.0